Ontwikkel
medewerkers met impact

Gezonde en gelukkige medewerkers, fysiek, mentaal en sociaal, hebben een positieve impact op jouw organisatie. Wie zich goed in zijn vel voelt op het werk is meer betrokken. Geëngageerde werknemers wisselen minder van job, zijn minder langdurig ziek, voelen zich productiever en tonen zich algemeen als een rendabele steunpilaar binnen je organisatie.

Wat is de FitBonus?

We begeleiden deelnemers in negen maanden naar een gezonder leven. Met de hulp van professionele coaches en via leerrijke webinars behandelen we onder meer de thema’s beweging, voeding, slaap, stress en veerkracht.

Komt mijn organisatie in aanmerking voor gratis deelname?

Ben je werkgever van een Vlaamse kmo of zelfstandige uit de (social) profit sector? Dan kan je tot en met 50 medewerkers (inclusief jezelf) gratis inschrijven voor dit gezondheidstraject. Op voorwaarde dat:

  • je onderneming gevestigd is in Vlaanderen met;
  • minder dan 250 werknemers;
  • en een jaaromzet van maximaal 50 miljoen euro;
  • of balanstotaal van maximaal 43 miljoen euro.

Waarom zou ik deelnemen?

Gezond zijn en blijven. Het klinkt eenvoudig, maar het blijkt vaak een moeilijke opdracht. We steken veel energie in onze jobs en onze vrije tijd plannen we vol met hobby’s, vrienden en familie. Tijd voor jezelf en de belangrijke zelfzorg blijven verweesd achter. En dat kan beginnen wegen op je mentale en fysieke gezondheid. Met professionele begeleiding gedurende negen maanden bieden we jou of je medewerkers gratis toegang tot een traject dat de fitheid, paraatheid en veerkracht een boost geeft. Een bonus voor de rest van je leven.

Wat verwachten we van jou en van je medewerkers?

Werken aan een gezondere levensstijl gaat niet zomaar: alles begint bij jezelf. Helaas zien we bij het implementeren van welzijnsprogramma’s vaak een gebrek aan motivatie en betrokkenheid van de deelnemers, terwijl dat net de belangrijkste succesfactoren zijn. We verwachten dus echt de inzet en het engagement van jou én van je medewerkers. Hierbij is het zeer belangrijk dat jij je team motiveert voor hun traject. Geef in de eerste plaats zelf het goede voorbeeld: praat erover met hen en toon dat je erachter staat dat ze de webinars binnen de werkuren volgen. Of organiseer eens een Lunch & Learn: eten en pauzeren moeten je medewerkers sowieso doen, dus waarom die momenten niet combineren met een inspirerend FitBonus-webinar? Doe het vooral ook voor jezelf. Pas als jij je fit en gezond voelt, kan je ook je team helpen om gezonder en succesvoller te worden.

Waar en wanneer vindt de FitBonus plaats?

Het FitBonus-programma kan je digitaal raadplegen. Zo hoeven je werknemers zich niet te verplaatsen om alle webinars bij te wonen. We nemen alle sessies op en maken ze beschikbaar op een leerplatform, zodat ze alle tips en inzichten ten alle tijde (opnieuw) kunnen raadplegen.

Is het echt allemaal gratis?

Zoals je hierboven al kon lezen, kan je het FitBonus-traject helemaal gratis volgen wanneer je aan de voorwaarden voldoet

De tweede editie start in maart 2024 en loopt tot 31 maart 2025. Het traject biedt plaats aan 1.002 deelnemers.