Veelgestelde vragen

Inschrijving

Doordat je de enige werkendevennoot bent, heb je inderdaadgeensocialebalans. Wij hebbeneenvoorlopigejaarrekeningnodig of verklaring van je boekhouding nodig, waarin we het aantal VTE, omzetenbalanstotaal van je onderneming kunnen afleiden. 

De overheidsopdracht richt zich enkel op kmo’s uit de profit en social profit sector, en niet op organisaties uit de publieke sector.

Indien de vzw een ondernemingsnummer heeft, valt deze inderdaad onder de kmo’s.  Doe gerust jullie aanvraag. 

Indien er (nog) geen jaarrekening beschikbaar is, kan je de meest recente jaarrekening doorsturen of een verklaring van de boekhouder opvragen met aantal VTE, omzet en balanstotaal.

Het aantal deelnemers kan je zelf kiezen bij inschrijving, tot maximaal 50 werknemers per onderneming. Deze deelnemers moet je bij het inschrijven al doorgeven. Daarna is het niet meer mogelijk extra deelnemers toe te voegen 

De freelancers kunnen zichzelf inschrijven indien ze zelfstandig zijn, of kunnen jullie mee inschrijven onderde onderneming waarvoor ze in dienst zijn. 

We kijken in zo’n geval naar het totaal van partner en verbonden ondernemingen.   

Om te zien of jullie voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden bekijken we de geconsolideerde jaarrekening (de jaarrekening van het moederbedrijf). Stel dat het bedrijf dan meer dan 250 werknemers telt (VTE), dan voldoe je niet meer aan de voorwaarden. 

Inschrijven voor de FitBonus is niet meer mogelijk. Je kan contact opnemen met Energy Lab voor meer informatie.

Bedankt voor je enthousiasme! Wanneer de inschrijvingen sluiten, starten we met het selectieproces. We hopen je half januari goed nieuws te bezorgen. 

Traject

Het FitBonus-traject is tot stand gekomen door een samenwerking met de Vlaamse Overheid en dus toegankelijk voor Vlaamse ondernemingen. 

Om deze reden zal het traject enkel in het Nederlands te volgen zijn. We moedigen jullie echter aan om de info, tips en tricks die jullie krijgen naar alle medewerkers door te geven zodat jullie gehele onderneming met het welzijn aan de slag kan. Zo vragen we van deelnemers zich te engageren als ambasadeur van het FitBonus-traject binnen de onderneming. 

 

Voor je je werknemers inschrijft, vraag je of ze willen deelnemen aan de FitBonus. Na eventuele validatie van jullie bedrijf, moet iedereen individueel zijn inschrijving bevestigen door zich aan te melden op het digitale platform en een engagementsverklaring te tekenen. We verwachten dat de deelnemers zich ten volle inzetten en het volledige traject te doorlopen om alle positieve effecten te ervaren. Meer info vind je hierover bij de Engagementsverklaring via volgende link: Inschrijvingsvoorwaarden – FitBonus 

We verwachten dat deelnemers zoveel mogelijk deelnemen aan alle webinars en fysieke events om er zoveel mogelijk uit te leren. We sporen jullie aan om de webinars in groep te volgen, maar dat kan ook iedere deelnemer individueel. Vanuit jullie bedrijf kunnen jullie samen aan de slag gaan met alle tips, tricks en info die jullie krijgen. Zo kan je als werkgever en als deelnemer elkaar aansporen en engageren tot een fittere en gezondere levensstijl. Dit maakt deel uit van de engagementsverklaring en het ambassadeurschap die bij de inschrijvingsvoorwaarden gegeven zijn. Op het begin en eind van het traject wordt er ook verwacht dat elke deelnemer een vragenlijst invult. Aan de hand van deze vragenlijst kunnen we de positieve veranderingen gaan waarnemen en kunnen jullie als onderneming de impact op jullie werknemers vaststellen.  

De verwachtingen kan je nalezen op de website: FitBonus voor werkgevers – FitBonus bij het onderdeel “wat verwachten we van jou en van je medewerkers?”.

Ja, iedere deelnemer ontvangt bij het begin van het traject een starterskit. Deze wordt opgestuurd naar het bedrijf/adres die we bij inschrijving doorgekregen hebben.  

De biologische leeftijdstest leg je af in een Energy Lab-filiaal bij jou in de buurt en op een datum en tijdstip naar keuze. Dit kan door online een afspraak te boeken met je vouchercode, die je via mail zal ontvangen. Tijdens verschillende laagdrempelige fysieke tests wordt jouw lenigheid, evenwicht, kracht en cardiovasculaire fitheid gemeten. Je ontdekt hoe je lichaam momenteel is samengesteld en wat je daadwerkelijke biologische leeftijd is. Op basis van de resultaten ontvang je concrete adviezen waarmee je aan de slag kunt tijdens het FitBonus-traject.